Teoretické základy transportních zařízení - Cvekl, Zdeněk, 1926-1988; Dražan, František, 1912-1986 (SNTL, 1976)
V devíti kapitolách probírá únavu strojních dílů a ocelových konstrukcí, dynamické charakteristiky pohonů a základní ústrojí transportních zařízení. Dále se zabývá pojíždějícími systémy, jízdními vlastnostmi a článkovými dopravníky a transportéry bez tažného elementu, spoji a jejich výpočty. Učebnice předpokládá znalost konstrukčních principů transportních zařízení.
Věcný rejstřík
Zn.
Vazba: Josef Kalousek
3200 výt.
Pozn.
Keywords: dopravníky; pásové dopravníky; zdvihací zařízení; jeřáby (stroje); mechanika tuhých těles; učebnice vysokých škol