Obecná chemická technologie. I, - Weigner, Jaromír, 1910-; Barta, Rudolf, 1897-1985; Koritta, Josef, 1903-1995 (SNTL, 1960)
První díl pětisvazkové publikace obsahuje ucelený přehled hlavních pochodů při výrobě anorganických chemikálií, v technologii silikátů a chemické technologii kovů. Nejprve jsou uvedeny teoretické základy procesů,naněnavazujepřehled surovin a popis výroby.
3200 výt.
Slovníček pojmů z nauky o materiálu
Věcný rejstřík
Keywords: anorganická chemie; anorganické materiály; chemická technologie; silikáty; keramika; metalurgie; ocel; neželezné kovy; učebnice vysokých škol