Tenzory v elektrotechnice a ve fyzice - Kučera, Jaroslav, 1926-; Horák, Zdeněk, 1898-1987 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1963)
První oddíl monografie osvětluje vektory a tenzory jednak v eukleidovském prostoru, jednak v obecných prostorech, druhý tenzorové metody v klasické mechanice, tenzorový počet v konfiguračním prostoru obecných fyzikálních tenzorovou formulaci kvantové mechaniky a teorii relativnosti, třetí aplikace tenzorového počtu v teorii elektrických strojů. Výklad uzavírají nejdůležitější vzorce tenzorového počtu.
Keywords: tenzorový počet; aplikovaná matematika; fyzika; matematická fyzika; elektrotechnika; elektrické stroje; tensor calculus; applied mathematics; physics; mathematical physics; electric engineering; electric machines; monografie; monographs