Základy proudění - Bauer, František, 1911-1977; Brůha, Oldřich, 1905-1978; Jaňour, Zbyněk, 1907-1989 (Vědecko-technické nakladatelství, 1950)
Přítomný svazek Leteckého průvodce, vyvolaný zvýšenými nároky na znalost theoretických základů leteckých nauk, podává rozšířeně látku theoretické části 2. dílu stejnojmenné knihy z r. 1939. Obsahuje tyto kapitoly: Úvod do theorie proudění - Základní zákony proudění dokonalé tekutiny - Potencionální proudění dok. tekutiny - Vířivý pohyb dok. tekutiny - Proudění vazké tekutiny - Mezní vrstva.
6000 výt.
Poznámky
Věcný rejstřík
Keywords: aerodynamika; proudění vzduchu; hydrodynamika; proudění kapalin; vazké tekutiny; laminární proudění; turbulentní proudění; mezní vrstva