Polyreakce - Veselý, Karel, 1921- (SNTL, 1955)
Rozbor problematiky vzniku a rozkladu makromolekulárních látek a pojednání o všech důležitých jmenovitě aktuálních problémech chemie polymerů, především s hlediska reakčního mechanismu a chemické kinetiky. Autor předpokládá u čtenářů znalost makromolekulární a fysikální chemie v rozsahu, jak ji podává na př. český překlad sovětské knihy V.V. Koršaka "Chemie vysokomolekulárních sloučenin" a dílo akademika Rudolfa Brdličky "Základy fysikální chemie".
Pozn.
Opr.
1800 výt.
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: makromolekulární chemie; chemické reakce; polymerizace; polykondenzace; polymery; polyadice; degradace; odbourávání; depolymerace