Vážková analysa a elektroanalysa. Díl II., - Jílek, Antonín, 1889-1957; Koťa, Jan (Technicko-vědecké vydavatelství, 1951)
Druhá, speciální část díla, popisuje kvantitativní analytické methody pro stanovení a dělení kationtů I., II. a III. analytické skupiny. U každého jednotlivého prvku jsou nejprve uvedeny principy jeho vážkového stanovení, dále způsoby jeho stanovení, které nespadají do vážkové makroanalysy. Následuje popis - stanovení prvku minerálními sražedly, organickými sražedly a elektroanalysou. Posléze jsou uvedeny praktické příklady rozboru látek obsahujících příslušný prvek
4400 výt.
Keywords: kvantitativní analýza; gravimetrie; elektrochemická analýza; izolace prvků; elektroanalýza; příručky