Energetické stroje - Mayer, Jiří (SNTL ; Alfa, 1969)
Na úvodní stať o energii a energetickém názvosloví navazují kapitoly o teorii energetických strojů, tepelných turbínách a energetických výrobnách, parních generátorech, spalovacích motorech, vodních strojích, pístovýchkompresorech, turbokompresorech a o technice chlazení. Závěrem je pojednáno o zkapalňování plynů a o bezpečnostních předpisech pro chladicí zařízení.
Zn.
S obr., fot. a tb. v textu
Vazba: Josef Kalousek
3200 výt.
Věcný rejstřík
Keywords: energetické stroje; parní turbíny; vodní turbíny; čerpadla; spalovací motory; kompresory; ventilátory; chladicí technika; teplárny