Energetické stroje - Mayer, Jiří (Řada energetické literatury, 1969)
Na úvodní stať o energii a energetickém názvosloví navazují kapitoly o teorii energetických strojů, tepelných turbínách a energetických výrobnách, parních generátorech, spalovacích motorech, vodních strojích, pístovýchkompresorech, turbokompresorech a o technice chlazení. Závěrem je pojednáno o zkapalňování plynů a o bezpečnostních předpisech pro chladicí zařízení.