Antonín Procházka - Halasová, Libuše, 1909-1958 (Ministerstvo informací, 1949)
Obraz Procházkova výtvarného vývoje od "Daumiera české vesnice", jímž byl ve svých počátcích, přes kubismus zpět k realismu - t. zv. jeho "naivní periodě", s ohlasy antiky, kdy Procházka vytvořil svůj vlastní monumentální styl.
5000 výt.
Keywords: české malířství; malířství -- Česko; realismus (umění); kubismus; život a dílo; Procházka, Antonín, -- 1882-1945