Gumárenská technologie. I. díl, - Bábek, Miroslav, 1920-2010 (Státní nakladatelství technické literatury, 1953)
I. díl obsahuje údaje o výrobě a zpracování kaučuku, hlavně synthetického, popis jeho fysikálních a chemických vlastností, pojednání o regenerátu a o rozborech latexu, kaučuku a přísad do kaučuku.
Keywords: kaučuk; gumárenské suroviny; gumárenský průmysl; rubber; rubber raw materials; rubber industry; příručky; handbooks, manuals, etc