Kůže, orgán lidského těla - Hübschmann, Karel, 1890-1981 (Nové obzory vědy, 1972)
Celistvé poučení o struktuře kůže, o jejích fyzikálních vlastnostech a o fyziologii a biochemii jejích normálních i patologických stavů je následováno pasážemi o příčinách, projevech a léčení různých kožních chorob. Krátce se publikace zabývá i změnami při stárnutí a vlivy slunce a vody na kůži. Autor si závěrem našel místo i pro stručnou kapitolu o malířském zpodobení vlasů a kůže v rozličných dobách