Příruční slovník česko-korejský : (2. díl Učebnice korejštiny) - Pultr, Alois, 1906-1992 (Nakladatelství Československé akademie věd, 1954)
Kromě lexikografického materiálu obecného rázu obsahuje slovník četné termíny z různých vědeckých, technických a kulturních oborů, na př. z přírodních věd, elektrotechniky, výtvarného umění a j. Hesla jsou seskupována mechanicky, bez ohledu na jejich gramatickou nebo lexikální příbuznost. Slovník je určen jednak Čechům, kteří odjíždějí do Koreje, jako pomůcka pro dorozumívání v denním styku, jednak Korejcům jako učební příručka pro studium češtiny.
1100 výt.
Zkr.
Keywords: slovníky korejské; korejština; česko-korejský; dvojjazyčné překladové slovníky