Historie československého filmu v obrazech 1930-1945 - Brož, Jaroslav, 1907-1977; Frída, Myrtil, 1914-1978 (Orbis, 1966)
Publikace, navazující na předcházející "Historii československého filmu v obrazech 1898-1930" (vyšla v r. 1959), zachycuje v 644 záběrech zhruba ze 300 filmů další vývoj čs. filmu od nástupu zvukové techniky až po květen 1945.Doprovodné texty a komentáře k jednotlivým kapitolám přibližují filmovou produkci těchto let nejen po stránce obsahové, ale hodnotí i umělecké tendence a záměry tvůrců těchto filmů, ať už jde o režiséry, kameramany či herce.
Filmografii sest. M. Frída a J.S. Kolár
Jmenný a názvový rejstřík
Obálka a vazba: L.E. Berka
10000 výt.
Keywords: dějiny filmu -- 1930-1945 -- Československo