Estetika průmyslové práce - Klivar, Miroslav, 1932-2014 (Nakladatelství České Budějovice, 1968)
Studie řeší teoretické otázky. Vychází z předpokladu, že estetika průmyslové práce, náležející k nejmladším odvětvím vědy, tvoří organickou součást estetiky práce. Objasňuje předmět a klasifikaci estetiky průmyslové práce,předpoklady estetična v průmyslové práci, zaměření průmyslové práce na estetické hodnoty, výtvarnou, hudební odorickou a dermalickou estetiku průmyslové práce a antropoestetiku.