Sluneční energie - úvod do helioenergetiky - Kleczek, Josip, 1923-2014 (SNTL, 1981)
Vysvětluje význam sluneční energie pro život na Zemi a seznamuje s přeměnami slunečního záření v jiné formy energie. Pojednává o akumulaci sluneční energie a o nejdůležitějších způsobech praktickéhozdroje energie. Uvádí příklady zaříz ení pro využití slunečního záření k vytápění domů a chlazení, ohřevu vody, čerpání vody do zavlažovacích zařízení apod.
Věcný rejstřík
Obálka: Miroslav Houska
15200 výt.
Keywords: solární energie; solární vytápění; ohřev vody; helioenergetika; heliohydroelektrárny