Diferenciální rovnice v komplexním oboru - Jarník, Vojtěch, 1897-1970 (Academia, 1975)
Výběr látky knihy je netradiční; jde v ní především o využití mocninných řad a o dvě využití integrálních vyjádření. Jsou to Laplaceova metoda a tzv. metoda největšího spádu. V druhé části knihy se stávají předmětem zkoumání Besselovy funkce. O metodě největšího spádu je pojednáno s ohledem na hledání asymptotických rozvojů. Tato metoda je dále aplikována na Hankelovy funkce. K hlubšímu porozumění textu je vedle teorie funkcí komplexní proměnné zapotřebí znalostí z diferenciálního a integrálního počtu v reálném oboru.
5000 výt.
Pozn.
Keywords: diferenciální rovnice; funkce komplexní proměnné; Laplaceova transformace; Besselovy funkce; učebnice vysokých škol