Nové zónování : urbanistická tvorba životního prostředí z hlediska sídelního a krajinného - Fuchs, Bohuslav, 1895-1972 (Academia, 1967)
Po historickém vývoji urbanismu městských a venkovských sídel objasňuje autor zásady nového zónování; přihlíží přitom k symbióze sídel s krajinným útvarem. Věnuje pozornost plánování dopravy, krajinné a městské zeleni,památkové ochraně a tvorbě životního prostředí pro pracujícího člověka. Poslední kapitola ověřuje poznatky vyložené v předchozích kapitolách na brněnském regionu.
Obálka a vazba: František Kalivoda
1500 výt.
Pozn.
Keywords: urbanismus; městská doprava; krajina -- města; veřejná zeleň; monografie