Francouzská léta Františka Tichého - Šafránek, Miloš, 1894-1982 (NČSVU, 1965)
Na osobních vzpomínkách a dokumentárním materiálu založené vylíčení pobytu českého malíře ve Francii v letech 1930-1935 a vlivu, který měl na jeho tvorbu. Kniha tak doplňuje naše dosavadní kusé znalosti a uvádí na pravou míru nepřesnosti. Doprovázejí ji reprodukce marseillského skicáře i jiných, namnoze dosud nepublikovaných umělcových kreseb a obrazů.