Indická filosofie : 1. [díl] - Radhakrishnan, S. 1888-1975 (ČSAV, 1961)
Autor označuje svou knihu za pokus o náčrt základních myšlenek, které převládaly po mnohá staletí historického vývoje Indie. Tato charakteristika je výstižná, neboť dílo je koncipováno jako přehledný průvodce labyrintem soustav, obsažených v posvátných knihách i spisech filosofů. V Evropě velmi málo známých.
Transkripci indických slov upr. Pavel Poucha
Keywords: indická filozofie; indická náboženství; indická mytologie