Chemie barviv - Kogan, Iosif Michajlovič (SNTL, 1960)
Odborná monografie podává systematicky zpracovaný výklad o celém oboru chemie barviv, a to jak po stránce teoretické, tak i technologické. Úvod jedná souhrnně o barvářské chemii a výrobě. Připojen je mezinárodní přehled literatury a periodik. Překlad je pořízen podle 3. ruského vydání, podstatně přepracovaného a doplněného.
Zkr.
Pozn.
Opravenka
2000 výt.
Obsahuje rejstříky
Keywords: barviva; organická chemie; organická barviva; výrobní technologie; nitroderiváty; azosloučeniny; antrachinonová barviva; barvářství; nitrobarviva; nitrozobarviva; azobarviva; arylmethanová barviva; chinoniminová barviva; sirná barviva; polymethinová barviva; indigoidní barviva; kypová barviva; monografie