Přehled hospodářského vývoje Československa v letech 1918-1945 - Olšovský, Rudolf (SNPL, 1961)
Obsáhlé pojednání o základních problémech vývoje průmyslové i zemědělské výroby, zahraničního obchodu, bankovnictví, měny a financí. Podává přehled o postavení dělnické třídy a třídních zápasech, zaměřený hlavně na stávkové boje.