Syntetická paliva - Landa, Stanislav, 1898-1981; Kadeřávek, František, 1906- (SNTL, 1960)
Podává ucelený výklad o chemické technologii syntetických pohonných látek, doplněný kapitolami o spalování paliv v motorech a o vysokotlakých nádobách. Jednotlivé oddíly jednají o karbonizaci, výrobě vodního plynu, hydrogenaci, syntéze motorových paliv, alkylaci, izomeraci a reformování.
Pozn.
S fot., il. a grafy v textu
1515 výt.
Spoluvyd. Slov. vydav. techn. lit. v Bratislavě
Jmenný a věcný rejstřík
Keywords: paliva; plynná paliva; uhlí -- zplyňování -- hydrogenace; vodík; pohonné hmoty; organická syntéza; učebnice vysokých škol