Černobílá fotografie - Kulhánek, Jaroslav, 1912- (Orbis, 1959)
Příručka fotografické praxe v novém vydání přehledněji graficky uspořádaná a doplněná novými technickými údaji, tabulkami a chemickými recepturami. Čtyři obsáhlé oddíly probírají fotografické přístroje a příslušenství, negativní materiál a vybavení domácího ateliéru, záběry, expozici, a zpracování snímku. Hodnocení a uplatňování snímků zdůrazňuje společenskou funkci fotografie.
20000 výt.
Stručný přehl. dějin fotografie
Věcný rejstřík
Vysvětl.
S obr. a grafy v textu
Keywords: černobílá fotografie; fotoaparáty; fotografické techniky; dějiny fotografie