Zeleň ve stavbě měst - Lunc, Leonid Borisovič (SZN, 1954)
Dějiny navrhování a zakládání zelených porostů v sídlíštích jsou předmětem úvodních kapitol. Dále je pojednáno o významu zelených porostů a o jejich vlivu na mikroklima i na tepelný režim a na vlhkost, pohyblivost a čistotu vzduchu. Je přihlédnuto k otázkám vlivu zeleně na hlasitost městského hluku a k jejímu estetickému, psychologickému a zdravotnímu významu. Jednotlivé problémy, se kterými se setkává plánování socialistických sídlišť v SSSR při zřizování různých typů zelených výsadeb, jsou probrány s hlediska theorie i na praktických příkladech.
3000 výt.
Pozn.
Seznam rostlin s č. a lat. názvy
Keywords: veřejná zeleň; parky; stromy; Sovětský svaz; učebnice vysokých škol