Deset let z tisíce - Döbert, Osvald, 1917-1999 (Středočeské nakladatelství a knihkupectví, 1974)
Obrazová publikace dokumentuje generální přestavbu Mladé Boleslavi, která zásadně změnila charakter města a prokázala, že i při průmyslovém způsobu stavění lze individualizovat jak městské prostory, tak i samotné stavby. První část zachycuje město před zahájením výstavby v r. 1960, druhá představuje Mladou Boleslav dnes. Doprovodný text a výňatky z našeho a zahraničního tisku přibližují atmosféru přestavby i reakci veřejnosti na hluboké zásahy do organismu města.
15000 výt.
Barev. fot. na frontispice
Il. předsádky
Obálka a vazba: Bedřich Forman
Keywords: urbanismus; moderní architektura -- 1960-1970; výstavba; Mladá Boleslav (Česko)