Centrální stavby renesance - Krčálová, Jarmila, 1928-1993 (Academia, 1974)
Uměleckohistorická studie se zabývá charakteristickými rysy českých a moravských centrálních staveb v době renesance. Na vybraných příkladech dochovaných světských i církevních staveb zkoumá jejich vztah k analogickým typům v Itálii a v sousedních zemích a upozorňuje na okolnosti jejich vzniku. Výklad provázejí fotografie některých významných centrálních renesančních staveb v Čechách a na Moravě.
Zkr.
S obr. v textu
Fot. na frontispice
Obálka: Jaroslav Krouz
1000 výt.
Keywords: Česko; renesanční architektura; renesance; renesanční umění; studie