Historické události-Velká říjnová socialistická revoluce : dějiny Ruska 1853-1917/1918 v datech - Herman, Karel, 1921- (Mladá fronta, 1977)
Soubor chronologicky uspořádaných hesel zachycuje nejvýznamnější událostí politického, kulturního, společenského a hospodářského vývoje Ruska od jeho vstupu do kapitalistického období až do r. 1918. Nejpodrobněji jsou zpracovány revoluční události 19. a zejména 20. století.
10 000 výt.
Jmenný a věcný rejstřík, sest. Zdeněk Boháč
Obálka a vazba: Josef Týfa
Vyd. na počest 60. výročí VŘSR
Keywords: říjnová revoluce (1917 : Rusko); chronologické přehledy