Tabulky pro hydraulický výpočet vodovodního potrubí : Určeno [též] posluchačům vys. a stř. odb. škol - Dašek, Ivo (SNTL, 1968)
Po stručném úvodu do teorie proudění kapalin v potrubí následují tabulky pro výpočet ztrát energie třením, vznikajících při průtoku kapalin potrubím. Jsou zpracovány pro jednotlivé druhy použitých trubních materiálů a doplněny tabulkovými údaji pro stanovení místních ztrát při vtoku a výtoku, v tvarovkách, armaturách apod.
5200 výt.
Zn.
S obr. v textu
Vazba: Karel Wick
Keywords: vodovodní potrubí; proudění kapalin; voda; hydromechanika; výpočty; tabulky