Navrhování úpraven vody - Bouchal, Antonín; Tesařík, Igor, 1927-; Novák, Zdeněk (SNTL, 1967)
Různé technologické postupy úpravy vod jsou v knize probrány s hlavním zřetelem k chemickému čiření (tj. koagulaci, vločkování, míšení, usazování, čiření vločkovým mrakem a rychlé filtraci). U každé úpravy vod uvádějí autoři nejen její teoretické základy, ale také popis použité aparatury. Zabývají se pomalou filtrací, mikrofiltrací, odželezováním, odmanganováním, dezinfekcí, fluoridováním a odstraňováním pachů a příchutí. Poslední tři kapitoly pojednávají o ochraně proti korozi, o kalovém hospodářství a posléze o návrzích úpraven.
Obálka a vazba: Zbyněk Weinfurter
2200 výt.
Věcný rejstřík
S obr., tb. a grafy v textu
Keywords: úprava vody; čiření vody; kaly; kalové hospodářství; úpravny vody; čistírenské kaly; příručky