Teplárenství - Vlach, Josef (Řada energetické literatury, 1972)
Autor řeší otázky z hlediska technického i ekonomického rozvoje a zaměřuje se především na problémy koncepční. Věnuje mj. pozornost teplárnám s parními i plynovými turbínami, jaderným výtopnám a teplárnám, spalovnám odpadků atd. Zabývá se rovněž rozvodem tepla, provozním režimem a řízením soustav centralizovaného zásobování teplem a jeho plánováním. Sleduje funkce tepláren v elektrizační soustavě a porovnává centralizované zásobování teplem s ostatními způsoby. Závěrem podává přehled centralizovaného zásobování teplem ve světě a jeho vývoj.