Venkovní osvětlení architektur - Monzer, Ladislav, 1942- (SNTL, 1980)
Publikace, která spojuje architektonickou a výtvarnou problematiku se světelně technickými otázkami, shrnuje teoretické i praktické zásady pro navrhování, hodnocení a provoz venkovního osvětlení architektur. Zabývá se zrakovým vnímáním architektur, principy architektonického záměru, technickými prostředky osvětlování, základními požadavky osvětlování budov aj.
Redakce stavební literatury
4300 výt.
Zkr.
Obr., fot., tb. a grafy v textu
Obálka a vazba: Vladimír Endl
Keywords: budovy; administrativní budovy; prostor (architektura); městská historická centra; historické budovy; osvětlení; venkovní osvětlení; monografie