Výtvarné umění jako prostředek výchovy - Hýl, Vladimír, 1898-1969 (Okresní pedagogický sbor : L. Bílek [distributor], 1948)
Z obsahu: Popularisace umění. Potřebnost uměl. výchovy. Uměl. výchova a výtv. umění s hlediska estetiky. - Nazírání na uměl. dílo. Uměl. výchova v době předškol. Uměl. výchova v nár. škole: Výcvik nazírání na obrazy,díla sochař.a architekton. - Výchova vkusu. Byt. kultura. Lid. umění. - Uměl. výchova v lidovýchové. Umění užité.
2000 výt.
Frontispic J. Obšila
Keywords: estetická výchova; umělecká výchova; výtvarné umění; vyučovací metody; příručky