České písně kramářské - Smetana, Robert, 1904-1988; Smetana, Robert, 1904-1988; Václavek, Bedřich, 1897-1943; Václavek, Bedřich, 1897-1943 (Václavek, Bedřich: Sebrané spisy, 1949)
Výbor, sledující kram. píseň v celém jejím vývoji. Každé období je zastoupeno několika ukázkami. Nejde o zvláštnosti, ale o průměr, široký průřez. Sestavovatelé poznali na 20 000 tisků k.p. Vybrali 70 skladebnejtypičtějších.Tyjsouthematicky utříděny. - Předesláno obšírné pojednání.