Determinanty a matice - Chudý, Jaroslav, 1919-2002 (SNTL - Nakladatelství technické literatury, 1971)
Příručka je stavěna na středoškolské matematice, v jejímž rozvíjení pokračuje. Vysvětluje pojmy, vážící se k vektorovému prostoru, principy lineárních rovnic a pouze hlavní zásady maticového počtu. Tam, kde probírá teorii determinant na základě permutací, poskytuje vyčerpávajíci přehled. V aplikační oblasti se autor soustředil jenom k rozboru kvadratické rovnice o dvou proměnných.
3200 výt.
Věcný rejstřík
Pozn.
Keywords: determinanty; vektorové prostory; lineární algebra; matice (matematika); příručky