Method Kaláb : mistr typograf 1885-1963 (Blok, 1967)
Své životopisné vzpomínky na učňovská léta v Táboře, na působení v různých tiskárnách v Praze i v cizině, dovedené zhruba do r. 1924, doplňují studie a články M. Novotného, R. Murata. B. Lifky a P. Kneidla, které dokreslují život a hodnotí přínos M. Kalába českému knitiskařskému umění. Je tu i soupis knižního díla a odborných českých článků a statí. Obrazová příloha obsahuje ukázky knižních úprav a písma.
Obsahuje ruské, anglické a německé resumé
Frontispice
Obálka a vazba: Karel Svolinský
2000 výt.
Vyd. Měst. nár. výbor ve Žďáře nad Sázavou k 10. výročí vzniku Muzea knihy ve Žďáře nad Sázavou
Keywords: Kaláb, Method, -- 1885-1963; typografie; typografové; bibliografie