Dřevěné konstrukce. I. díl, - Karlsen, Genrich Georgijevič, 1894-1984 (SNTL, 1955)
V prvním díle této učebnice je pojednáno o dřevu jako stavebním materiálu, o zvláštnostech použití dřevěných konstrukcí v obvodových stěnách, ve střechách a ve stropech a jsou podány výpočty a navrhování prvků dřevěných konstrukcí s celistvým průřezem. V posledním oddílu je věnována pozornost spojování prvků dřevěných konstrukcí. Otázky, týkající se problému dřevěných konstrukcí s hlediska všeobecného, a historický vývoj těchto konstrukcí jsou předmětem statí úvodních, k nimž připojen i seznam našich norem z tohoto oboru.
3200 výt.
Přeloženo z ruského originálu
Keywords: dřevěné konstrukce; dřevo