Zpracování a použití hliníku a jeho slitin - Chvojka, Jiří, 1910-1985; Brzobohatý, Miroslav (SNTL, 1961)
Monografie o různých druzích hliníkového materiálu a jejich vlastnostech, o zpracování hutnicky vyrobených polotovarů, použití, vlastnostech čistého hliníku a slitin slévárenských i určených k tváření za tepla i studena. Je probráno třískové obrábění, způsoby spojování a povrchová úprava, závěrem i zásady volby, objednávání a skladování výrobků.
S fot., il. a grafy v textu
1400 výt.
Pozn.
Věcný rejstřík
Keywords: tepelné zpracování kovů; slévárenství; slitiny hliníku; hliník; kovárenství; svařování; monografie