Zpracování a použití hliníku a jeho slitin - Chvojka, Jiří, 1910-1985; Brzobohatý, Miroslav (Řada hutnické literatury, 1961)
Monografie o různých druzích hliníkového materiálu a jejich vlastnostech, o zpracování hutnicky vyrobených polotovarů, použití, vlastnostech čistého hliníku a slitin slévárenských i určených k tváření za tepla i studena. Je probráno třískové obrábění, způsoby spojování a povrchová úprava, závěrem i zásady volby, objednávání a skladování výrobků.