O výchově dětí v rodině - Makarenko, Anton Semenovič, 1888-1939 (Svoboda, 1947)
Všeobecné podmínky výchovy v rodině; O autoritě rodičů; O disciplině; Hra; Výchova k práci; Rodinné hospodářství; Výchova kulturních návyků; Pohlavní výchova
Obálka a grafická úprava Aloise Chvály
Keywords: rodinná výchova; monografie