A.S. Makarenko : Sborník statí a článků - Denk, Petr, 1902-1955; Denk, Petr, 1902-1955; Denk, Petr, 1902-1955 (Svět sovětů, 1950)
Překlad studií a článků sovět. odborníků o životě a díle A.S. Makarenka: M.E. Bobrovskaja: Život, osudy A.S.M. V. Smirnová: Pedagogická báseň-dokument veliké doby. V. Jermilov: Pedagog-umělec-průkopník. A.G.Ter-Gevondjan: Ideově politický základ pedagog. názorů Makarenkových. N.A. Ljalin: Pedagog. pozůstalost A.S.M. V. Kolbanovskij: Dialekt. materialismus - základ Makarenkovy pedagog. soustavy. V. Gmurman: Vroucí vlastenec. V.Kolbanovskij: A.S.M.jako psycholog. A.V. Gelmont: M. o výchově v sovět. rodině. - Z Makarenkovy korespondence s A.M. Gorkým a s býv. chovancem L.V. Konisevičem. - Odpověď býv. Makarenkových chovanců F. Levinovi. - Doslov pořadatelův.
7000 výt.
Keywords: Makarenko, Anton Semenovič, -- 1888-1939; pedagogové -- Sovětský Svaz; kolektivy -- výchova -- ideologické hledisko; život a dílo; výchova mládeže -- marxismus; sborníky