Sociologie - Bláha, Arnošt Inocenc, 1879-1960 (Academia, 1968)
Kniha je systematickým shrnutím celoživotního vědeckého díla jednoho z našich nejvýznamnějších nemarxistických sociologů období mezi dvěma světovými válkami. Její autor, výrazně ovlivněný francouzskou školou Durkhcimovou, byl ve své době představitelem sociologického objektivismu, kladoucího důraz na zavádění objektivních metod zkoumání. Kniha, přehledně uspořádaná, je vhodná pro informaci i pro hlubší studium jednotlivých stránek a aspektů sociální skutečnosti.
Jmenný a věcný rejstřík
Opr.
Obálka a vazba: Jitka Šťastná
5000 výt.
Pozn.