Dějiny ekonomických teorií - Sojka, Milan, 1951-2009 (Karolinum, 2000)
Učební text se zaměřuje především na ekonomické koncepce, které napomohly konstituování základních součástí této vědy - mikroekonomie a makroekonomie. Pozornost věnuje rovněž teoriím, rozvíjejícím alternativní přístupy (např. marxismus, strukturalismus, neoricardovství, Schumpeterova teorie atd.). Přílohou je stručný přehled vývoje českého ekonomického myšlení. Pc. G6e
1000 výt.
Keywords: dějiny ekonomických teorií; history of economic thought; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)