Dějiny diplomacie. - Gonionskij, Semen Aleksandrovič, 1916-1974 (Svoboda, 1979)
Dílo zpracovává vývoj diplomatických vztahů od vypuknutí druhé světové války v Evropě v září 1939 až po bezpodmínečnou kapitulaci Japonska v srpnu 1945. Sleduje diplomacii západních velmocí na prahu války, vznik protihitlerovskékoalice, začátek a průběh války v Tichomoří, kapitulaci Itálie, zahraničně politické aspekty vytvoření druhé fronty v Evropě, výsledky teheránské, krymské a postupimské konference aj.
Rozložená tit. s.
Přeloženo z ruštiny
Keywords: příručky; handbooks, manuals, etc; 1939-1945; dějiny diplomacie -- 1939-1945; dějiny mezinárodních vztahů -- 1939-1945; history of diplomacy -- 1939-1945; history of international relations -- 1939-1945