Dějiny diplomacie. Díl 1 - Bachrušin, Sergej Vladimirovič, 1882-1950 (Státní nakladatelství politické literatury, 1961)
V tomto vydání jsou zpracovány nově publikované prameny, použity nové výzkumy, opraveny nepřesnosti a doplněny jednotlivé části. Diplomacii v Asii, zejména v Číně a Indii, je věnováno více místa než v prvním vydání. Rovněž výklady týkající se USA byly podstatně rozšířeny. Časově zahrnuje období od starověku do r. 1871
Keywords: dějiny diplomacie; dějiny mezinárodních vztahů; history of diplomacy; history of international relations; příručky; handbooks, manuals, etc