Psychická odolnost předškolního dítěte

Psychická odolnost dítěte a koncept vnímané osobní účasti (pocit člověka, že řídí svůj život) spolu s technikami vedoucími k zdravému vývoji dítěte tvoří jádro studie.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Hoskovcová, Simona, 1973- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Grada, 2006
Edition: Vyd. 1.
Series: Psyché (Grada)
Subjects:
ISBN: 8024714248
Physical Description: 160 s. : il. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Psychická odolnost dítěte a koncept vnímané osobní účasti (pocit člověka, že řídí svůj život) spolu s technikami vedoucími k zdravému vývoji dítěte tvoří jádro studie.
Středem zájmu je psychická odolnost u předškolních dětí (3 - 6 let), která hraje velmi důležitou roli pro další vývoj. Prvních 6 let života má stěžejní význam pro získání základních emocionálních kompetencí ke zvládání životních nároků. Ve výchově je důležité, aby dítě mělo možnost situaci pochopit a zvládnout (self-efficacy). V práci jsou popsány konkrétní principy, postupy a metody, jak podpořit zdravý dětský vývoj a kterým chybám se vyhnout, aby ochranné faktory ve vývoji převážily nad rizikovými. Problematika je pojatá z hlediska sociálně-kognitivní teorie a i když se jedná o odbornou studii, praktické rady a popisy reálných situací jsou dobře použitelné pro rodiče i pedagogy MŠ.
Bibliography: Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík
ISBN: 8024714248