Pokrokové konstrukce obráběcích nástrojů - Roček, Vladimír (Technický výběr do kapsy, 1958)
Na základě nejnovějších poznatků z výzkumu a dílenské praxe shrnuje příručka hlavní zásady pro konstrukce nástrojů k obrábění kovů (soustružnické nože, vrtáky, výhrubníky, protahovací a protlačovací trny atd.). Je doplněna řadou schémat, obrázků a tabulek.