Vulkanizace - Marcín, Jiří, 1928- (SNTL, 1972)
Po úvodní teoretické kapitole se autor zaměřuje na rozmanité využití vulkanizace ve výrobním provozu. Nejobsáhlejší je kapitola, která popisuje hlavní technologické způsoby vulkanizace nejdůležitějších výrobků gumárenskéhoprůmyslu. Neuvádí pouhé pracovní předpisy, ale snaží se objasnit principy popisovaných technologií a usnadnit tak pracovníkům rychlé pochopení konkrétního pracovního předpisu. Proto je v závěru statí u komplikovaných výrobnázorné schéma pracovních operací. Závěrečná kapitola přináší základní zkušební metody kaučukové směsi, pryže a výrobků.
Obálka: Vladislav Jacák
900 výt.
Vyd. ve spolupráci s generálním řed. Čes. záv. gumárenských a plastikářských v Gottwaldově a s ČVTS-společností prům. chemie
Přehl. doporučené lit.
Pozn.
Keywords: PRYŽ -- zkušebnictví; vulkanizace