Gumárenská příručka - Snížek, Rudolf, 1922-; Ouřadník, Antonín (Řada chemické literatury, 1956)
Příručka shrnující studijní materiál je určena novým odborníkům-specialistům. Popisuje vlastnosti surovin, jejich použití a zpracování, měrné jednotky, přepočítávací faktory, pomocné chemikálie a hmoty ve funkci urychlovačů, plnidel a pod. Ve zvláštních statích se zabývá druhy sazí, adhesí pryže ke kovu, textilem a bezpečností práce.