Slovník anatomických jmen : s jmenným seznamem autorů, jejichž jména přešla do anatomické terminologie, a srovnání názvosloví basilejskského (BNA 1895) s novým názvoslovím jenským (JNA 1935) a naopak - Herber, Otto, 1956- (SZdN, 1955)
Lékařská jména anatomická (téměr všechna z řečtiny a latiny, částečně i tvořena podle klasických vzorů) jsou zde sebrána v přehledném slovníčku. Připojený jmenný seznam obsahuje autory, jejichž jména přešla do anatomického názvosloví. Dále ještě připojen dvojí srovnávací seznam: původního názvosloví anatomického, jak bylo přijato v Basileji 1895 a nového, stanoveného v Jeně 1935. Uvedeny nejpodstatnější odchylky: v prvním seznamusevycházíodnázvosloví basilejského, ve druhém od jenského. - Druhé vyd. je rozšířeno ve jmenném seznamu o jména českých, ruských a sovětských autorů. Neuvádějí se jména histologů, fysiologů, pathologických anatomů a j.
10000 výt.
Keywords: anatomie člověka; terminologie; slovníky