Metodika cizích jazyků : angličtiny, francouzštiny, němčiny - Beneš, Eduard, 1911-1996 (SPN, 1971)
Učebnice je pokusem o obecnou metodiku vyučování cizím jazykům. Soustřeďuje se na vyučování západním jazykům, a to zejména angličtině, francouzštině a němčině. Je rozčleněna do čtyř částí; v prvé se objasňují cíle, dějiny alingvistické, psychologické a pedagogické základy vyučování cizím jazykům, ve druhé a ve třetí se probírá osvojování jazykových prostředků a řečových dovedností a čtvrtá se zabývá vyučovacím procesem.
Obálka: Sylvie Vodáková
5000 výt.
Keywords: jazyková výuka; vyučovací metody; didaktika; language teaching and learning; teaching methods; teaching; učebnice vysokých škol; textbooks (higher)